plafon

Leszakadt a mennyezet Ferihegyen

A plafon ember nagyságú része kiszakadt az álmennyezetből és ráesett egy csomagjára várakozó utas fejére, aki könnyebben megsérült.

A semmire fizethetnek a legnagyobb cégek

Érzékenyen érintheti a pénzügyi szektort, hogy nem lesz felső korlátja a tranzakciós illetéknek: a döntés azért is pikáns, mert az érintett, nagy összegű utalások sokszor vállalatcsoporton belül történnek, akár napjában többször is mozgatják ide-oda belső finanszírozási okok miatt a pénztömeget.

PSZÁF: vizsgálják a THM-plafont a bankoknál

Befejeződött a pénzügyi intézmények első körös monitorozása a teljes hiteldíj mutató (THM) mértékét maximáló jogszabály alapján – jelentette be Kolozsi Sándor, Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Fogyasztóvédelmi Igazgatóságának ügyvezető igazgatója csütörtökön Pécsen.

Elemzők: Nem sok változást hoz a THM-plafon

A parlament által hétfőn este elfogadott törvénnyel átláthatóbbá és hosszú távon tervezhetőbbé válnak a jelzáloghitelek költségei az ügyfelek számára, a teljes hiteldíjmutató (thm) plafon bevezetése nem hoz nagy változást, a bankok adminisztrációját és költségeit növelni fogja az új szabályozás - mondták az MTI által megkérdezett szakértők kedden.

Öngól

Ismét sikerült feláldozniuk a döntéshozóknak a józan megfontolást a populizmus oltárán: ezúttal a 30 százalékos, a teljes hiteldíjmutatóra (THM) vonatkozó plafon szolgáltatja az ékes példát.

Plafont szabtak a béreknek

Megszűnik az állami szolgálat vonzereje amiatt, hogy felére csökkentik az állami tulajdonú társaságok igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak tiszteletdíját, s havi kétmillió forintban maximálják a menedzserek fizetését – véli a szakértő.

Goldman: az IMF-segítséggel visszatérhet a bizalom Magyarországon

Valószínűleg nem fog kemény feltételeket szabni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a Magyarországnak esetleg nyújtandó finanszírozáshoz, az ukrán magánszektor azonban jó eséllyel az IMF-támogatással együtt sem tudja majd maradéktalanul teljesíteni törlesztési kötelezettségeit, jósolták pénteken londoni feltörekvő piaci elemzők.
Világgazdaság Piactér