pulyka

Pulykák ezreit ölték le Nádudvaron

Ismét megjelent a madárinfluenza Magyarországon. A vírus miatt közel 12 ezer pulykát kellett elpusztítani egy nádudvari gazdaságban.

A grillszezon hozhatja a fordulópontot

A baromfitartók is minden idők eddigi legmagasabb takarmányáraival kénytelenek szembesülni, így az áremelkedési folyamat a baromfi termékpályákat sem fogja elkerülni.

Újra megjelent a madárinfluenza

Madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta szerdán a Nébih laboratóriuma Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságokban.

Visszaeshet a pulykahús előállítása az idén

Leginkább a pulykatartást érintik a januári madárinfluenzás esetek, de hat a piacra a 2016–2017-es járvány is, aminek következtében a víziszárnyasok közül a kacsahús előállítása nőhet a libahús rovására.

Kapacitásbővítés és korszerűsítés a cél

Tavaly május óta jó a pulykapiaci helyzet, az állatvédők nyomása miatt várhatóan csökkenő nyugat-euró­pai termelést pedig ki lehetne használni, ha végrehajtanák az ágazat fejlesztési stratégiáját, amely öt év alatt 55 milliárd forint forrást igényelne – mondta egy szakmai konferencián Erdélyi István, a magyarországi tenyésztő és szaporító cégeket, pulykahizlalókat és -feldolgozó üzemeket tömörítő Magyar Pulykaszövetség elnöke.
Világgazdaság Piactér