Richter Gedeon

Két elemző, két vélemény, azonos célár

A Jefferies szerint éves alapon 70 szá­zalék felett nőhet­nek a Vraylar-eladá­sok, s így a Richter bevételrészesedése is. Az Erste meglátása szerint az Esmya-értékesítések elmaradnak a várakozásoktól, és a szerializáció gyengíti az eredményeket.

Lendületben a Richter csúcsgyógyszere

Folytatódott a Vraylar-eladások növekedése az Egyesült Államokban, a Richter által kifejlesztett szert már a kibővített javallatra is alkalmazzák.

Túlszárnyalhatók a céges prognózisok

Az év felénél járva kifejezetten jól alakultak a vezető magyar tőzsdei cégek eredményei a 2019-es terveket tekintve. A kihívásokkal teli iparági környezet és a globális gazdasági lassulás mellett azonban még számos esemény befolyásolhatja a gazdálkodás eredményét az év végéig.

Májusig maradhat a kivárás a piacon

A májusi FDA-döntés a közeljövő meghatározó eseménye a Richter és a cég részvényárfolyama szempontjából. A piaci várakozások pozitívak, hetek múlva kiderülhet, hogy a gyógyszergyártó sikerterméke, a Vraylar folytatja-e térnyerését az Egyesült Államokban.

Szerényebb eredmények jöhetnek idén

Alapvetően pozitívak a magyar blue chipek 2019-es kilátásai, kérdés, hogy a lassabb növekedési fázisba érkező gazdasági környezetben változik-e a befektetők megítélése.
Világgazdaság Piactér