romagyilkosságok

Másfélszeres nőtt az érkező ügyek száma, Handó szerint hatékonyabbak

Másfélszeresére nőtt az érkező ügyek száma a bíróságokon 2011 és 2013 között, a hatékonyságot mégis szinte minden területen sikerült javítani - mondta Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke az MTI érdeklődésére annak kapcsán, hogy a napokban egyhangúlag elfogadta 2013-as beszámolóját az Országos Bírói Tanács.

Még nem mérték fel a romagyilkosságok áldozatainak kárait

Még mindig nincs előrelépés a romagyilkosságok áldozatainak kárpótlásában, az erről szóló előterjesztésnek pedig október végéig már el kellett volna készülnie – hívta fel a figyelmet Szabó Tímea. A PM-es képviselő kifogásolta, hogy még nem mérték fel a károkat, amely egy kormány által majd kijelölt civil szervezet dolga lesz, és a kárpótlás mértéke sem ismeretes. A kormányzat szerint a tényleges segítségnyújtást, illetve а pénzkifizetést а kormányhatározat nem kötötte határidőhöz csak a vizsgálat lefolytatását, illetve előterjеsztés elkészítését rendelte el.

Romagyilkosságok: 4-6 ember számíthat eljárására az NBH-nál

A leköszönő titokminiszter szerint a nemzetbiztonsági szolgálatoknak nem feladatuk a bűnmegelőzés, azért kapcsolódtak be a romagyilkosságok ügyében indított nyomozásba, mert gyanítható volt, hogy a háttérben szélsőségesek állnak.

Felelős lehet az NBH a meggyilkolt romák haláláért?

Menesztések lesznek a Nemzetbiztonsági Hivatalnál a romák ellken elkövetet sorozatgyilkosságokkal kapcsolatos nyomozás során elkövetett hibák miatt. A Fidesz szerint emberéletek múltak a hibákon.

Romagyilkosságok: kevesebb támadással gyanúsítják a testvérpárt

Nem kilenc, csak nyolc támadással gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda azt a két férfit, akit két társával együtt egy hete fogtak el a romák elleni bűncselekmények miatt. Az iroda vezetője, Petőfi Attila a rendőrök és a roma vezetők találkozóján mondta ezt - számolt be az MR1-Kossuth Rádió.

Sólyom: az egész ország fellélegezhet

A romagyilkosságok feltételezett támadóit tegnap hajnalban fogta el a rendőrség. Az államfő, a miniszterelnök és több párt, valamint a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke is nyilatkozatban adott hangot megkönnyebbülésének.
Világgazdaság Piactér