Közélet

Romagyilkosságok: megvannak az elkövetők?

A Nemzeti Nyomozó Iroda hajnalban a terrorelhárító szolgálat segítségével Debrecenben elfogott hat embert, akiknek a feltételezések szerint közük van a romák elleni gyilkosságsorozathoz.

A Nemzeti Nyomozó Iroda hajnalban kommandósok segítségével Debrecenben elfogott hat embert, akiknek a feltételezések szerint közük lehet a romák elleni gyilkosságsorozathoz - tudta meg a hirado.hu.

A gyanúsítottak lakásán házkutatást tartottak és fegyvereket foglaltak le. Az ügyben az országos rendőr-főkapitány és az NNI főigazgatója délután sajtótájékoztatót tart.

Az NNI már nyolc, a romák sérelmére tavaly és idén elkövetett bűncselekmény ügyében nyomoz emberölés és emberölési kísérlet miatt.

Az első bűncselekményt tavaly július 21-én Galgagyörkön követték el, aztán augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, valamint idén február 23-án Tatárszentgyörgyön és április 22-én Tiszalökön voltak romák elleni támadások.

A bűncselekmények közül a tiszalökiben egy ember halt meg, a Nagycsécsen elkövetettben ketten, továbbá a Tatárszentgyörgyön elkövetett gyilkosság során szintén ketten vesztették életüket.

Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrség romagyilkosságok NNI
Kapcsolódó cikkek