Közélet

Rasszista indítékot sejt a rendőrség a romagyilkosságok mögött

Az első adatok alapján rasszista indítékot sejt Bencze József országos főkapitány a romák elleni sorozatgyilkosság hátterében, amelynek gyanúsítottjait hajnalban fogták le.

Az őrizetbe vett négy személy 28 és 42 év közötti debreceni férfi. Az első nyomok szerint megalapozottnak tűnik az elfogottak elleni gyanú. A rendőröknek Sólyom László államfő és Bajnai Gordon kormányfő is telefonon gratulált a nyomozási sikerhez - írta a Népszabadság.

A magyar kriminalisztika történetében egyedülállóan súlyos bűncselekmény-sorozat elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket állítottak elő egy debreceni szórakozóhelyen hajnalban - mondta rendkívüli sajtótájékoztatóján a Teve utcai rendőrpalota előcsarnokában Bencze József, országos főkapitány. A személyek elszámoltatása folyik, hat személyből négyen őrizetben.

A rövid, mindössze 10 perces tájékoztatáson elhangzott, hogy a mostani házkutatás során lefoglalt bizonyítékok első összevetése a bűntények helyszínén rögzített nyomokkal alátámasztják a feltételezést, hogy a nyolc támadást és hat gyilkosságot elkövető személyek kerültek rács mögé. A négy férfi debreceni lakos, a legfiatalabb 28, a legidősebb 42 éves.

Bencze azt mondta: a nyomozók négy és fél millió hívást ellenőriztek, nyolcszáz órányi, térfigyelő kamerák által készített felvételt néztek végig és több mint 2000 embert hallgattak meg.

 A százmilliós jutalmat a tájékoztatón visszavonta az ORFK vezetője, ahogy fogalmazott: a kislétai gyilkosság után megduplázott jutalom számos bejelentést eredményezett, de egyik sem játszott szerepet a hajnali rajtaütésben. Vagyis a pénzt nem fogják kiutalni senkinek. Bencze rövid monológja végén köszönetet mondott a rendőrségi állománynak, és elmondta: Sólyom László államfő, Bajnai Gordon kormányfő és Draskovics Tibor rendészeti miniszter is telefonon gratulált rajta keresztül a testületnek.

rendőrség romagyilkosságok rasszizmus sorozatgyilkos
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek