skype

Brüsszel megszorongatná a WhatsAppot is

Az Európai Bizottság szigorúbb szabályokat írna elő a Skype-hoz vagy a WhatsApp-hoz hasonló, internet-alapú telekommunikációs szolgáltatók számára, hogy egyenlő versenyfeltételeket teremtsen a nagy távközlési szolgáltató cégekkel.

Óriásit dobbantott a Skype

Beépíti fordító funkcióját az alapprogramba a Skype. A csevegő valós időben fordítja majd idegen nyelvű beszélgetéseinket.

Évmilliókig beszélgettünk a Skype-on

Az elmúlt tíz évben összesen mintegy 2,6 millió évnyi beszélgetés zajlott le a Skype-on keresztül, az internetes telefonszolgáltatás segítségével már az Északi- és Déli-sarkról és a Mount Everest csúcsáról is beszélgettek egymással a felhasználók. A tizedik születésnapját ünneplő Skype-ot 2011-ben vásárolta meg a Microsoft 8,5 milliárd dollárért.

Megfigyelték a Google, a Facebook és a YouTube adatforgalmát is

Kilenc internetes óriásvállalattól, köztük a Google és a Yahoo keresőprogramokat működtető cégektől, illetve Facebook népszerű közösségi oldalt vagy a világszerte használt YouTube videomegosztó portált üzemeltető vállaltoktól gyűjtött be információkat az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - írja a The Washington Post című napilap.
Világgazdaság Piactér