Cégvilág

Új szolgáltatást indíthat a Facebook a Skype-pal

A TechCrunch értesülése szerint Mark Zuckerberg még ezen a héten bejelenti az új Facebook szolgáltatás indulását, amely megerősíti az integrációt a Skype-pal.

Zuckerberg eddig csak annyit árult el, hogy "valami remek" újdonsággal készül a Facebook, de a tech szektor szakírói már tudni vélik, hogy egy új videochat szolgáltatásról van szó, amelyet a Skype technológiája hajt majd.

Michael Arrington, a TechCrunch alapító-szerkesztője úgy értesült, hogy a Facebookon elérhető videochat szoftver online és a számítógépre telepíthető verzióban is elérhető lesz majd, azt viszont nem tudni, hogy a használatához le kell-e töltenie új programot a felhasználóknak. A fejlemény érdekessége, hogy korábban a Facebookot a Skype potenciális kérőjének tartották, de a világ legnépszerűbb chatszoftvere végül a Microsofté lett, 8,5 milliárd dollárért - írja a Financial Post.

A Skype 170 millió felhasználót tudhat magáénak világszerte és a szolgáltatás elindításának időpontja logikus, hiszen a Google a közelmúltban jelentette be saját közösségi platformját, a Google+-t, amely videókonferenciák megvalósítására is alkalmas.

TechCrunch google+ videochat skype Facebook
Kapcsolódó cikkek