Cégvilág

Évmilliókig beszélgettünk a Skype-on

Az elmúlt tíz évben összesen mintegy 2,6 millió évnyi beszélgetés zajlott le a Skype-on keresztül, az internetes telefonszolgáltatás segítségével már az Északi- és Déli-sarkról és a Mount Everest csúcsáról is beszélgettek egymással a felhasználók. A tizedik születésnapját ünneplő Skype-ot 2011-ben vásárolta meg a Microsoft 8,5 milliárd dollárért.

A vezetékes telefonnak 104 évre volt szüksége, amíg 300 millió felhasználója lett, a mobiltelefonnak 25 évre, a Skype esetében ehhez elég volt mindössze 10 év. A telefonálási szokásokat alaposan átalakító internetes telefonszolgáltatást 2003 augusztus 29-én alapította Niklas Zennström és Janus Friis, és a sikert jól mutatja többek között, hogy a Microsoft 2011. tavaszán 8,5 milliárd dollárért vásárolta meg.

A 300 milliónyi felhasználó között olyan hírességek találhatók, mint a brit királyi család, Skype-hívásokat pedig az Északi- és a Déli-sarkról, de a Mount Everest csúcsáról is indítottak már. De filmekben is feltűnt a szolgáltatás, a Vasember harmadik epizódjában, a Másnaposak 2-ben és az Agymenőkben is találkozhattak a nézők a Skype-al.

A szolgáltatás keretében 1400 milliárd percnyi beszélgetést bonyolítottak le a felhasználók az elmúlt tíz évben, ez 2,6 millió évnyi beszélgetést jelent.

skype
Kapcsolódó cikkek