Societe Generale

A nyugdíj-győzelem "sztárrá" teheti Lengyelországot

Megugorhat a kereslet a lengyel államkötvények iránt azután, hogy a kelet-európai ország megegyezett Brüsszellel a költségvetés új elszámolásáról – nyilatkozta a Societe Generale SA elemzője a Bloombergnek.

Napi Tipp: Akvizíciós nyomás alatt a bankok

Felvásárlási versenyre késztetheti a bankokat a tőkeemelések felfutása, ugyanis a szabadabb felhasználású forrásból nem csak az állami kölcsönt fizetnék vissza, hanem külföldi terjeszkedést is finanszíroznának.

Megugrott a BNP profitja, kilőtt az árfolyam

Az elemzői várakozásokat felülmúlta a BNP Paribas idei első negyedéves profitja. A nettó jövedelme 1,56 milliárd euró lett - a szakértők 784 millió eurót vártak - amely 21 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

Nyugtatja a befeketetőket a Société Générale

A januárban rekordmértékű kereskedési veszteséget elszenvedő Societe Generale megismételte a harmadik negyedévre vonatkozó profit-előrejelzését, miután a francia hitelintézet részvénye hétfőn hatéves mélypontra süllyedt.

Európa magához tér – bankpapíroké a nap

Második napja tart a részvénypiaci rali a vezető európai mutatók között. A múlt heti 20 százalék körüli veszteségeket a hét első felében ledolgozzák a főbb piacok indexei, köszönhetően az amerikai banki tőkeinjekciónak és a széles bankgarancia vállalásoknak Ausztráliától az öreg kontinensig.

Európai piac: jó start

Az európai részvénypiac emelkedéssel kezdte a csütörtök reggelt. A húzóerőt a nagyobb bankpapírok adják a tőkepiacon.
1
Világgazdaság Piactér