szervezet

Valaki sosem adja fel

Nemzeti Felhívás a Köztársaságért néven új politikai szervezetet hozott létre Carles Puigdemont leváltott katalán elnök.

Csökkent az egyéni gazdaságok száma

Az összeírás előzetes adatai alapján 2016-ban 9 ezer gazdasági szervezet, valamint 416 ezer egyéni gazdaság folytatott mezőgazdasági tevékenységet, a szervezetek száma 11 százalékkal nőtt, míg az egyéni gazdaságok száma 16 százalékkal csökkent az előző, 2013. évi összeíráshoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) vidékfejlesztési, mezőgazdasági és környezeti statisztikai főosztályának szakmai tanácsadója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Átalakítja a szervezetét a Magyar Telekom, Winkler távozik

Átalakítja szervezetét a Magyar Telekom Nyrt., s ennek jegyében egyebek mellett közös megegyezéssel távozik a cégtől április végén Winkler János vezérigazgató-helyettes, a lakossági szolgáltatások üzletág jelenlegi vezetője.

Ötmilliárd forint van a krízisalapban

Már több mint ötmilliárd forint gyűlt össze eddig a rászorulók számára létrehozott krízisalapban - jelentette be a társadalompolitikai miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján

Zuschlag-per: semmire sem emlékszik a szocialista tanú

Tüttő Kata szocialista politikus, a Fővárosi Közgyűlés tagja nem emlékezett arra, hogy a baloldali ifjúsági szervezetek működését, rendezvényeit hogyan finanszírozták, azt sem tudta, hogy a vádban szereplő egyesülettől miért érkezett személyes bankszámlájára 150 ezer forint. Erről a szocialista politikus tanúkihallgatásakor vallott a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó Zuschlag-per hétfői tárgyalási napján.

A természettudományi oktatás helyzetének javítását kérik a munkaadók

Nyilvános állásfoglalásban kéri több munkaadói és szakmai szervezet – a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Innovációs Szövetség, valamint a Menedzserek Országos Szövetsége – a magyarországi természettudományos oktatás helyzetének javítását.
Világgazdaság Piactér