telekadó

Alkotmánybírósághoz fordult a Budapest Airport a telekadó miatt

Alkotmánybírósághoz fordult a Liszt Ferenc-repteret üzemeltető Budapest Airport, miután a cég szerint alkotmányos elveket sért a hirtelen és aránytalan mértékben megemelt önkormányzati telekadó - közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

Ryanair: A telekadó a BA gondja

Elsőként Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója jelezte, hogy köszönik szépen, de nem kérnek a Budapest Airport által kilátásba helyezett reptériköltség-emelésből.

A Budapest Airport szabadulna a telekadótól

Jost Lammers, a Budapest Airport holland vezérigazgatója döbbenten áll az állami intézkedések előtt: a Malév egykori repülési jogainak kiosztására várni kell, a milliárdos telekadó viszont megérkezett.

BA: A Malév miatt a túlélésért küzdünk és akkor még telekadó is?

A parlamentben tegnap elfogadott telekadó törvény módosítás újabb pénzügyi terheket ró a Budapest Airport vállára, miközben a Malév csődje miatt a budapesti repülőteret üzemeltető vállalat amúgy is a túléléséért küzd – olvasható a Budapest Airport közleményében.

Szűkülő lakástámogatások

Az új adócsomag részeként megszűnik a lakásépítés államilag finanszírozott kamattámogatása, és szűkítik a lakásépítési kedvezmény (az úgynevezett szocpol) jogosultsági körét is.
1
Világgazdaság Piactér