Magyar gazdaság

Túl drága volt betartani a választási ígéretet, új adónemet vezetnek be Zuglóban

Több száz milliárd forintos lyukat okozott a zuglói költségvetésben, hogy betartották a választási ígéretet, és visszafizették a kommunális adó összegét. Most újabb adók jöhetnek.

Garázs- és telekadót is fizethetnek 2016-tól a zuglóiak, akik nemrég kapták vissza a 2012-ben kivetett kommunális összegét - írja az Origo. A helyi baloldal tavaly a kommunális adó visszafizetésével kampányolt, de az, hogy betartották az ígéretüket, 300-500 milliós léket ütött a büdzsén. A túl nagyra nőtt költségvetési lyukat pedig be kell valahogyan tömni.

A tervek szerint garázs- és telekadót szednének, amiből nagyjából 300 millió forintnyi bevételt várnak. Megemelnék az építményadót is.

Az Origo arról is ír: a helyi Fidesz szavakban nem támogatja az adóterveket, de nélkülük nem mentek volna át a testületen az eddigi javaslatok. Azonban miután az MSZP-s Sógor László a Facebook-oldalán Hitlerről és a menekültekről osztott meg képet, és nem mondott le, a Fidesz képviselői kivonultak az ülésről. Abban az esetben, ha a kormánypártiak bent maradtak volna, és nemmel szavaztak volna, akkor nem mentek volna át az adótervek.

telekadó Zugló garázsadó adó
Kapcsolódó cikkek