utalvány

Idén is plusz pénzhez jutnak a nyugdíjasok

Az elmúlt évhez hasonlóan az idén is minden nyugdíjas, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő polgár 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kap.

Utalványok: 65 ezer forintnak örülhetnek a postások

A postás munkavállalók - a premizált munkaköröket betöltő dolgozók kivételével - 2016 decemberében nettó 65 000 forint Posta Paletta Utalványt kapnak, ami a 2015. évi decemberi kifizetésnél 30 százalékkal több - közölte a Magyar Posta az MTI érdeklődésére pénteken.

Erzsébet-utalványt ad a KSH egy felmérés résztvevőinek

Ezer forintos étkezési utalvánnyal ösztönzi a háztartásokat a válaszadásra egy friss felmérésben a Központi Statisztikai Hivatal, amelynek ez összesen mintegy húszmillió forintjába kerül. A KSH-nál azt mondták, máskor is adnak kisebb ajándékokat a különféle felmérésben részt vevőknek, és ez a gyakorlat külföldön sem szokatlan, van, ahol komoly összegeket fordítanak ilyen célra.

Adómentes utalványok?

Mikor a munkavállalók motiválása, anyagi ösztönzése kerül szóba, a munkáltatói oldal alapvető célja, hogy a lehető legkisebb költségnövekedés mellett biztosítsa a lehető legnagyobb nettó jövedelememelést a munkavállalók számára. Ennek megvalósításához kisebb-nagyobb változtatásokkal, de már hosszú évek óta számos, a bruttó bérhez viszonyítva kedvezőbb adózású, vagy akár adómentes, azonban a célhoz kötött felhasználhatóságuk révén kevésbé likvid juttatásforma áll a munkáltatók rendelkezésére.
Világgazdaság Piactér