XIII. kerület

Ebben a kerületben változik a parkolás

A helyi önkormányzat közlése szerint hétfőtől bővül a parkolási övezet, így akkortól nehezebb lesz ingyenes parkolóhelyet találni a XIII. kerületben.

Népszavazás három margitszigeti lakosnak

Alkotmánybírósághoz, ombudsmanhoz, államfőhöz fordul a XIII. kerület amiatt, hogy a korábban igazgatása alatt lévő Margitszigetet a főváros közvetlen irányítása alá vonták – közölte Tóth József polgármester. A Margitszigetnek három lakosa is van, nekik egy véleménynyilvánító népszavazást írnak ki, ugyanakkor nem tisztázott, hogy egy önkormányzati választáson, hogyan választanának polgármestert, vagy képviseleti testületet. Az angyalföldi főépítész szerint a jövőben nem csak egy főváros által kidolgoztatott tervezetben szereplő öt telket hozhatnának létre, hanem az elvi lehetősége meg lesz akár még több telek létrehozására is.

Főként a fideszes városok küzdenek jelentős adóssággal

Az önkormányzatok gazdálkodásának egyik fontos (ha nem a legfontosabb) mutatója az eladósodottság mértéke. A teljes adósságállományt megvizsgálva a legnagyobbal Pécs (Fidesz-KDNP) „büszkélkedhet”, amely ugyan a tavalyi évhez képest csökkentette tartozásait, de még így is 30 milliárd forint felett van - derül ki a Progresszív Intézet felméréséből, amely 23 budapesti kerület és a 23 megyei jogú város önkormányzatát vette górcső alá.
1
Világgazdaság Piactér