Magyar gazdaság

Ebben a kerületben változik a parkolás

A helyi önkormányzat közlése szerint hétfőtől bővül a parkolási övezet, így akkortól nehezebb lesz ingyenes parkolóhelyet találni a XIII. kerületben.

Változik a parkolás rendszere a XIII. kerület Szegedi út – Lehel utca – Róbert Károly körút – Dévényi utca – Szegedi út – Tatai utca – Rákos patak – Béke utca – Petneházy utca – Reitter Ferenc utca által határolt területen – tudatta a helyi önkormányzat. Mint írták, a fizetős parkolás bevezetését a terület telítettsége tette szükségessé. A parkolási övezetté válás után a kerületi lakosok könnyebben találhatnak várakozóhelyet lakásuk közelében, rendezettebbé válik a kerületrész, várhatóan kevesebb lesz a területet P+R parkolásra használók száma, ezáltal csökkenhet a kerület környezeti terhelése – írta az önkormányzat.

Hozzátették: az érintett terület lakosainak az éves parkolási matrica az állandó lakóhely szerinti zónában biztosít díjmentes parkolási lehetőséget. Az éves parkolási matrica igénylésének feltételeiről a kerületi cég (www.kozszolgaltato.bp13.hu) honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

XIII. kerület önkormányzat parkolás
Kapcsolódó cikkek