Egyesül az E.ON Hungária csoporthoz tartozó három áram- és földgázkereskedő vállalat a társaság közleménye szerint: 2022. szeptember 30-án az Elmű-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. és az Elmű-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. jogutódlással beolvad az E.ON Energiamegoldások Kft.-be. 2022. október 1-jétől az érintett versenypiaci ügyfelek energiakereskedője az E.ON Energiamegoldások Kft. lesz. A változás a szerződéseket nem érinti, szeptember első napjaiban minden ügyfél levélben kap közvetlen és részletes tájékoztatást az őt érintő változásokról és teendőkről.

Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Az Elmű-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. már korábban is az E.ON Hungária csoport részeként működött, a mostani döntés a társaságcsoport magyarországi integrációjának következő lépése. Az energiakereskedő cégek egyesítésével az E.ON Hungária csoport átalakítja magyarországi versenypiaci kereskedelmét. 

Az integrációt a megváltozott ügyféligények, az átalakuló piaci környezet és a vállalati struktúra egyszerűsítése indokolja.

Az összeolvadást a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal júliusban jóváhagyta, az illetékes cégbíróság bejegyezte. Az októbertől érkező első számlánál azonban az ügyfeleknek figyelniük kell majd arra, hogy a számlán szereplő, új bankszámlaszámra utalják befizetéseiket. A pontos változásokról és teendőikről az érintettek közvetlenül, levélben kapnak tájékoztatást szeptember első napjaiban, és minden fontos információ elérhető az eon.hu/kereskedo-valtozas oldalon is.

Az egyesülés után az E.ON Energiamegoldások Kft. egységesebben kezelheti az ügyféligényeket, és több figyelmet fordíthat az új energetikai megoldásokra. Az egyesülés után az ügyfelek kiszolgálása továbbra is a megszokott magas színvonalon történik, villamosenergia- és földgázszerződéseik változatlanul hatályban maradnak, ügyintézésre a megszokott csatornák állnak továbbra is rendelkezésre.