A Star Wars univerzuma hatalmas és rengeteg elmesélésre váró történet van benne. Miután a Disney 2012 végén felvásárolta a Lucafilmet a Start Wars-hoz kapcsolódó történetszálak nagy részét törölték, legalábbis kizárták a kánonból. Innentől kezdve a Star Wars egyet jelentett Anakin Skywalkerrel és az ő leszármazottainak történetével. A Skywalker Saga-t záró kilencedik film, a Rise of the Skywalker 2019-ben olyan rossz rajongói és kritikusi visszajelzéseket kapott, hogy az a Disney-nek komolyan el kellett gondolkodnia azon, hogy átszervezze a terveit a messzi-messzi galaxissal kapcsolatban.

Daily Life In Singapore Amid The COVID-19 Pandemic
Fotó: NurPhoto via AFP

A Disney 2015-ben indította el saját Star Wars-filmjeit, a folytatás trilógiát. Az antológiában hetediknek számító, de első Diseny-féle Star Wars-film, az Ébredő erő még egészen jó értékeléseket kapott és összességében 2 milliárd dollárt meghaladó bevételt tudott elérni. Két folytatása viszont minden szempontból kiváltotta a rajongók haragját, ráadásul a bevételek is látványosan alul múlták a hetedik számozott epizódot. A Skywalker kora alcímre keresztelt kilencedik film már alig tudta elérni az 1 milliárdos bevételt. Ezt a filmet követően a stúdió kijelentette, hogy a jövőben eltávolodnak a Skywalker történetektől és a Star Wars világának más történeteinek elmesélésén fognak dolgozni. Ezt a kijelentést viszont most a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kenned felrúgta egy nem rég adott interjúban – írta meg a CBR.com.

A Star Wars Celebration GamesRadar+ portálnak adott interjújában Kennedy arról beszélt, hogy egyértelmű volt, hogy el kell távolodni a Skywalkerektől és ezt meg is tették.

A televíziós produkcióinkon látszik, hogy eltávolodunk a sagától és új irányokat is kipróbálunk. Ezen a téren izgalmas munka zajlik. Egy új sagát kell létrehoznunk

– mondta Kennedy. Ennek ellenére hozzátette, hogy nem hagyják teljesen maguk mögött a Disney féle Csillagok háborúja vonalat. Kennedy szerint az eddigi három trilógiának mind megvannak a maguk rajongói.

Az apáink az eredeti trilógiáért vannak oda, mi pedig az előzmény filmekért. A mi gyerekeink számára a Star Wars a folytatás trilógiát jelenti

– fejtette ki a Lucasfilm elnöke. Szerinte az új generáció azért szereti ezt a világot, amit a Disney alkotott, így nem lehet hátra hagyni ezt a vonalat. Kennedy kijelentései tehát szembe mennek a stúdió azon korábbi nyilatkozataival, hogy a három trilógia lezárását követően felhagynak a Skywalker történetek elmesélésével és új vizekre eveznek George Lucas univerzumában. A Skywalker Saga folytatása viszont már csak azért is problémát jelenthet, mivel a kilencedik epizód végére nem maradt életben egyetlen Skywalker sem.

Kennedy szavai után tehát arra lehet számítani, hogy fogunk még találkozni az utolsó három számozott epizódban megismert karakterekkel.

A Star Wars franchise legutóbbi darabja az Obi-Wan Kenobi sorozat, ami múlt héten pénteken debütált a Disney+ streaming platformon. 

A Netflix és a Disney nagy összecsapása várható a hétvégén

A Netflixen a platform egyik legnépszerűbb szériája, a Stranger Things negyedik évada jelent meg, miközben a Disney Pluszon a Star Wars közönségkedvenc karaktere Obi-Wan Kenobi saját sorozata debütált.