Sokak számára nagyon rossz hírt osztott meg péntek délelőtt hivatalos Facebook-oldalán a VOLT Fesztivál: 2023-ben almarad a rendezvény.

Ryd, Elize;
Fotó: Nyikos Péter / MTI

Először is szeretnénk az egész VOLT Fesztivál csapata nevében megköszönni a támogatásotokat és a rengeteg érdeklődő üzenetet. Szeretnénk, hogy tudjátok: a mostani döntésünket nagyon nehezen, de mindent mérlegelve és természetesen egyáltalán nem örömünkben hoztuk

– ismertette a közösségi oldalán a fesztivál.

A közlemény ismertette, hogy a Sopronban megrendezett fesztivál egy 800 fős „sportcsarnokos házibuliból” Magyarország egyik legnépszerűbb vidéki szabadtéri fesztiválja lett.

Azonban már az idei fesztivál is csak tetemes költségmegszorításokkal tudott létrejönni. A szervezők kiemelték, hogy a bizonytalan gazdasági helyzetben nincs lehetőségük rá, hogy a fesztivált jövőre azon színvonalon tudják megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta.

Ezért – nagy szomorúságunkra – 2023-ban elmarad a VOLT

– közölték a lehangoló hírt.

„Az elmúlt közel harminc évben átéltünk rengeteg csodálatos és felejthetetlen pillanatot, rátok mint a legeslegjobb közönségre mindig is számíthattunk, és bízunk abban, hogy a gazdasági környezet javulásával újra megtölthetjük a soproni csodák helyszínét, a Lővéreket!” – zárul a kommüniké.

„A Telekom VOLT Fesztivál egy igazi love brand, a hazai fesztiválpiac jelentős rendezvénye, nekünk is szívügyünk, azonban már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni” – nyilatkozta a bejelentéssel kapcsolatban Kádár Tamás, a Sziget, a Balaton Sound és a Telekom VOLT nagyfesztiválokat rendező Sziget Szervezőiroda cégvezetője

Dr. Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere elmondta, tudomásul veszik a szervezők döntését, Sopron városa mindig is szeretettel és támogatóan fogadta be a rendezvényt, és bíznak abban, hogy a nehezebb időszak elmultával ismét otthont adhatnak ennek a nagymúltú és sokak által várt fesztiválnak.