Mel Gibson idén tavasszal kezdi el forgatni 2004-es, A passió című (The Passion of the Christ) filmjének folytatását. A 67 éves ausztrál színész-rendező korábban többször is beszélt arról, hogy tervben van a másokik rész is. A Krisztus szenvedése: Feltámadás forgatása a hírek szerint 2023 tavaszán indul el.

La passion du Christ
Mel Gibson passió
Visszatér egy legendás film: hamarosan kezdődik A passió második részének forgatása.
Fotó: Icon Productions / AFP

A Newsmax értesülései szerint Jim Caviezel visszatér Jézus szerepében, míg Mel Gibson ismét rendezőként vesz részt a produkcióban.

Az A passió világszerte 612 millió dollárt (több mint 231 milliárd forint) hozott a konyhára, miközben igen alacsony költségvetésből, mindössze 30 millió dollárból (több mint 11 milliárd forint) készült. 

Ez lett a valaha volt legtöbb bevételt hozó R kategóriás (azaz gyermekek számára nem ajánlott tartalomként megjelölt) film az Amerikai Egyesült Államokban.

Habár a film pénzügyileg hatalmas siker volt, Mel Gibson és csapata számos negatív kritikát is kapott miatta. Ezek egy része a túlzott erőszak miatt bírálta az alkotást, míg mások azt állították, hogy a film túl drámaian eltért a forgatókönyv alapjául szolgáló bibliai történettől. 
Egyes nézők antiszemitizmussal is megvádolták a művet.

Hivatalos források egyelőre nem erősítették meg, hogy a 2004-es film sztárjai, azaz a Jézust alakító Jim Caviezel és a Mária Magdolnát játszó Monica Bellucci visszatérnek-e a szerepükbe.

Gibson még 2016 szeptemberében erősítette meg először, hogy megkezdődtek a 2004-es film folytatásának munkálatai.

Forgatókönyvíróként az a Randall Wallace csatlakozott a stábhoz, aki A rettenthetetlen című filmnél is hasonló pozícióban dolgozott.

Ez egy nagyon nagy és erős téma, alaposan körül kell járni, hogyan csináljuk. Nem elég egyszerűen csak visszaadni, hiszen mindenki tudja, mi történt

– magyarázta egy interjúban Mel Gibson. 

Randall Wallace szintén várja már, hogy a projekten dolgozhasson.

Az A passió csak a kezdet. Még rengeteg történetet kell elmesélnünk

– nyilatkozta a The Hollywood Reporternek a forgatókönyvíró. Hozzátette, hogy a rajongóktól kapott pozitív fogadtatás is ösztönzőleg hat rájuk. „Az evangélikus közösség az A passiót tartja a legnagyobb hollywoodi filmnek, és folyamatosan azt mondták nekünk, hogy szerintük a folytatás még sikeresebb lesz” – mondta Wallace.

A 2004-es siker óta Mel Gibson sokszor főleg a magánéletével került címlapokra. Szakításairól és alkoholizmusáról szóltak a hírek – az utóbbit végül sikerült legyőznie. A sztár rendezői karrierje A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge) című filmmel lendült fel újra, amellyel 2017-ben Oscar-díjra és Golden Globe-díjra is jelölték őt a legjobb rendező kategóriában.