Egy kínai eszközt úgy reklámoznak, mint amely lehetővé teszi a pároknak, hogy az esetleges távolság ellenére igazi fizikai intimitást nyújtsanak egymásnak. A nyomásérzékelőkkel felszerelt készülék állítólag képes valódi csókot utánozni a felhasználó ajkának nyomása után, illetve képes az ajkak mozgását, a forró csókot reprodukálni. Sőt, a csók mellett a felhasználó által kiadott hangot is továbbítja.

Sokan a közösségi médiában felfedezték az eszköz vicces oldalát, mások vulgárisnak és hátborzongatónak minősítették a kínai eszközt. Néhányan aggodalmukat fejezték ki amiatt is, hogy az eszközt kiskorúak is megvásárolhatják.

A CNN cikke szerint a Twitterhez hasonló platformon több, az eszközzel kapcsolatos hashtag több százmillió megtekintést gyűjtött össze az elmúlt héten. A csók küldéséhez a felhasználóknak le kell tölteniük egy mobiltelefonos alkalmazást, és csatlakoztatniuk kell az eszközt a telefonjuk töltőportjához. Miután párosították partnereiket az alkalmazásához, a párok videóhívást indíthatnak, és továbbíthatják egymásnak a csókjaikat.

A kínai Global Times szerint a találmányt a Changzhou Vocational Institute of Mechatronic Technology szabadalmaztatta.

Az egyetememen távkapcsolatban éltem a barátnőmmel, csak telefonon keresztül tartottuk a kapcsolatot. Innen származik ennek az eszköznek az ötlete

– idézte Csiang Csung-lit, a termék vezető dizájnerét a Global Times. Hozzátette, először 2019-ben nyújtott be szabadalmi kérelmet, amely 2023 januárjában lejárt, és Csiang most abban reménykedik, hogy valaki más bővítheti és tökéletesítheti a termékét. 

Kína legnagyobb online vásárlási oldalán, a Taobaón több tucat felhasználó osztotta meg véleményét a készülékről, amelynek ára 288 jüan (körülbelül 15 ezer forint). „A párom először nem hitte, hogy a távcsókolózást meg lehet valósítani, ezért leesett az álla, amikor kipróbálta (…) Ez a legjobb meglepetés, amit távkapcsolatunk során kaptam tőle” – kommentálta egy felhasználó.  

 

Címlapkép: Mo Jang / ImagineChina / Imaginechina / AFP