A Star Wars-filmeket és sorozatokat gyártó Lucasfilm zsűrije 22 művészt választott ki, akik posztereket gyárthatnak egy húsvéti hivatalos Csillagok Háborúja-eseményre. A londoni rendezvényre Simon Zoltán is elkészítheti a saját poszterét.

Art By SimonZ
Fotó: Art By SimonZ / Facebook

Simon Zoltán a Növekedés.hu-nak elmondta, hogy az eseményre olyan művészek pályázhattak, akik korábban már dolgoztak együtt a Lucasfilmmel vagy valamelyik licencpartnerével. A kelet-közép-európai régióból csak magyar indulót választottak ki, Európából még német, luxemburgi és francia művész alkotása szerepel majd a rendezvényen. A résztvevők többségében amerikaiak.

A képemet, amellyel bejutottam, egy tavalyi Star Wars animációs sorozat, a Jedihistóriák ihlette

– mondta el Simon Zoltán. A művész korábban több hivatalos Star Wars-képet is készített. Azt is elmondta, hogy a Star Wars posztereinek emelkedhet az értékük. Mint mondta, néhány éve három poszterét árulta csomagban 48 ezer forintért, de azóta már eBayen van, aki egyenként 40 ezer forintért kínálja őket. Egy alkotását 105 ezerért árulják.

Art By SimonZ
Fotó: Art By SimonZ / Facebook

Simon Zoltán már négy éve számít hivatalos Star Wars-művésznek. 2019-ben egy hivatalos Lucasfilm eseményen alkotóként vett részt, ahol a stúdió felajánlotta neki a lehetőséget, hogy legyen a messzi, messzi galaxis hivatalos alkotója. Ez azt jelenti, hogy amikor Simon Zoltán készít egy Csillagok háborúja tematikájú képet, amely tetszik a Lucasfilmnek, azt limitált példányban forgalomba hozzák.

Készletsöprés amerikai módra: szemétdombra kerül 30 millió dollárnyi Funko-figura

A játékgyártó raktárkapacitásai annyira telítődtek a túlméretezett fejű műanyag babákkal, hogy az már a kiszállítást is nehezíti.