Jobb híján harminc millió dollár értékű portékáját szórja ki a szemétbe a túlméretezett fejű műanyag játékfiguráiról ismert Funko, mert nem győzi kezelni a raktárban porosodó bábuk hegyeit.

LOS ANGELES, CA - JULY 25:  Funko Pop figures at Torpedo Con 2021 held at Hollywood Palladium on July 25, 2021 in Los Angeles, California.
Fotó: Albert L. Ortega/Getty Images

A gyűjtők körében népszerű, jellemzően hírességeket, sportolókat, illetve film- és sorozatkaraktereket formázó Funko Pop figurák gyártója egy befektetői konferencián jelentette be, hogy a készletek feltorlódása miatt pénzügyileg azt látja a legjobb megoldásnak, ha egyszerűen szeméttelepre szállít úgy 30-36 millió dollár összértékű árut – írja az ign.com.

A vállalat 2022 végén 246,4 millió dollárnyi raktárkészletet halmozott fel, ez 48 százalékkal több, mit egy évvel korábban. 

Ebből építene le nagyobb tételt a cég még az idei első félévben, annak érdekében, hogy a készleteket összhangba hozza elosztóközpontjainak működési kapacitásával.

Brian Mariotti vezérigazgató szerint az egyik logisztikai központjuk annyira telítődött, hogy a társaságnak hajókonténereket kellett bérelnie a felesleges készletek tárolására.

Ezt annak tükrében nem is nehéz elképzelni, amilyen ütemben a Funko ontja magából a gyűjthető játékfigurákat.

A cégnek ugyanis rengeteg ikonikus sorozata van a Marvel, Star Wars, a Trónok Harca, a Harry Potter és DC karaktereivel, de például NBA-játékosok figurái is megtalálhatóak a polcokon, és csak ebben a hónapban újabb tucatnyi bábut készül piacra dobni a gyártó.