A Teneriféről Manchesterbe tartó JET2 járaton vesztette életét egy utas eddig tisztázatlan körülmények között. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a nőt férfi kísérője segítette ki a mosdóba három órával az indulás után. A nő feltűnően rossz állapotban volt a többi utas szerint, mindenki egyből tudta, hogy baj van.

A Jet2 Boeing 737-(G-JZHV) passenger airliner comes in to land at Stansted Airport in Essex. Picture date: Friday September 2, 2022.
Fotó: Nicholas T. Ansell / PA Images via Getty Images

A bajba jutott utast ekkor a légiutas-kísérők lefektették a mosdó előtti részre, és próbáltak segíteni neki, de láthatóan eredménytelenül – írta meg a Mirror. Ezt követően 

a személyzet egy tagja riasztotta a fedélzeten lévő egészségügyi személyzetet, a repülőgép pedig hirtelen irányt váltott a legközelebbi repülőtér felé.

Még a repülőgépen oxigént adtak a nőnek, aki elájult, majd több utas is arról számolt be, hogy defibrillátorral kezdték újraéleszteni. A repülőgép egy órával később tudott leszállni Newquayben, ahol már két mentőautó várakozott. A nőt azonnal elvitték a helyszínről, a rendőrség pedig kikérdezte a Jet2 személyzetét. A repülőgépet megtankolták, és nem sokk később továbbindult Manchesterbe.

Néhány jó tipp, hogyan küzdjük le a repüléstől való félelmünket

A legtöbben vágynak arra, hogy néhány napra kiszakadjanak a monoton hétköznapokból, és elutazzanak egy távoli országba, azonban sokan vannak, akik nem mernek autótávolságnál messzebb lévő célpontban gondolkozni. A repülés sokakban szorongást vált ki, hiszen félelmetes lehet egy acélcsőbe zárva utazni több ezer méter magasan. Összeszedtünk néhány tippet, hogyan lehet csökkenteni a repülés okozta szorongást.

A Jet2 később közleményben tudatta, hogy az utas életét vesztette, a kórházban már nem tudtak segíteni rajta. Azt egyelőre 

nem tudni, hogy mi okozta a nő halálát.

A társaság a közleményben részvétét fejezte ki az elhunyt családjának, illetve köszönetet mondott a repülő személyzetének a szakszerű eljárásét.