Képernyőre került az az interjú, amelyet Jeremy Renner az ABC News műsorvezetőjének, Diane Sawyernek adott. Ebben részletesen mesélt januári balesetéről, amelyben életveszélyesen megsérült, miután egy hókotró elsodorta. Az 52 éves amerikai színésznek 30 csontja tört el, leállt a tüdeje, hetekig az intenzív osztályon kezelték. Mintegy három hónapba telt, amíg újból lábra tudott állni.

Fotó: Robyn Beck / AFP

Renner balesetét rekonstruálta a csatorna, a képeket a New York Post tette közzé. Ezeken jól látszik, hogy a hollywoodi sztár csodával határos módon maradt életben. A mintegy hat és fél tonnás, 1988 Pistenbully típusú hókotró lánctalpa ugyanis gyakorlatilag bedarálta a testét. Elmondása szerint ő hibázott, mivel menet közben kidugta a lábát. Attól félt, hogy unokaöccsét, a vontatáshoz használt Ford Raptor vezetőjét, Alex Friest elsodorja a jeges úton megállíthatatlanul csúszó gép. 

Amikor vissza akart ülni a kormány mögé, megbotlott, és a lánctalpak a hóeke elé rántották. Ekkor már tudta, hogy nem menekülhet, mégis azt kiabálta „Nem ma, te f...fej!” A Pistenbullyt végül a Ford fogta meg, a mentőket pedig a szomszédok értesítették. A fotókon  

Jeremy Renner végig tudatánál volt, mialatt a jármű majdnem szétlapította. Érezte a fájdalmat, látta, ahogy ömlik a vér a fejéből, még arra is emlékezett, ahogy az egyik kidülledt szemével a másikat nézi. A kórházban már felkészült a halálra, a búcsúlevelét is megírta, ám az akaratereje soha nem hagyta el. 

„A húsomból és a csontjaimból sok odalett, helyettük óriási mennyiségű szeretettel és titánnal töltöttek fel” – magyarázta az újságírónak, hozzátéve, ismét a hókotró alá feküdne, ha ezzel megmentené az unokaöccse életét. 

A színész a balesete óta folyamatosan tájékoztatja rajongóit az állapotáról, közösségi oldalán legutóbb márciusban posztolt arról, ahogy egy antigravitációs futópadon sétál. Azóta is hihetetlen ütemben gyógyul, a felvétel idején már a sebhelyei is eltűntek az arcáról. 

Következő szereplése a Disney+ streamingoldalra készült Rennervations című négyrészes sorozat lesz, amely április 12-én debütál a platformon. A műsorban Renner járja a világot, és régi, leselejtezett buszokat újít fel, illetve ad nekik új életet.