Május 28-án, gyereknapon ismét megrendezik a Nyitott szertárkapuk rendezvényt. Ahogyan tavaly is, a magyarországi hivatásos tűzoltólaktanyák, őrsök, önkéntes tűzoltóságok, kiállítóhelyek, valamint a budapesti Tűzoltó Skanzen tárt kapukkal várja a gyerekeket és kísérőiket.

Nyitott laktanyával várta a családokat a Katasztrófavédelem, Tűzoltóság a gyereknapon.

20220529 Salgótarján Fotó: Hüvösi Csaba HCS Nógrád Megyei Hírlap

Nyitott laktanyával várta a családokat a Katasztrófavédelem, Tűzoltóság a gyereknapon.20220529 Salgótarján Fotó: Hüvösi Csaba HCS Nógrád Megyei Hírlap
Fotó: Hüvösi Csaba / Mediaworks

Május utolsó vasárnapján 10-től 16 óráig lehet meglátogatni a tűzoltóságokat, 390 helyszínen lesznek programok a rendezvény alkalmából. A szervezők azt javasolják, hogy a hozzájuk legközelebb eső őrsöt keressék fel, ahol a tűzoltók szeretettel várnak mindenkit. 16 órakor bezárnak a kapuk, és egy évet mindenkinek várnia kell, aki lemaradt a programról.

A részletekről a Nyitott szertárkapuk 2023 Facebook-eseményen lehet tájékozódni.

Speciális erdőtűzoltó járműveket vásárol a katasztrófavédelem

Olyan komplex tűzoltó gépjárműfecskendőkkel bővítik a járműparkot, amelyekkel hatékonyan lehet megakadályozni az erdő- és vegetációs tüzek terjedését, emellett más összetett, speciális feladatok elvégzésére is használhatók – írták a közleményben.