Le akarták állíttatni az olaszok Bruce Springsteen amerikai világsztár csütörtök esti koncertjét, amelyet az árvizekkel sújtott Emilia-Romagna régióban tart. Mint ismert: az áradásokban már többen meghaltak, a hétvégi Forma–1-es futamot is törölték, de a rockert nem tántorította el, hogy megtartsa a bulit. 

Bruce Springsteen concert - 'The River Tour'
US-American singer Bruce Springsteen performing during his 'The River Tour' at the Olympia stadium in Berlin, Germany, 19 June 2016. PHOTO: PAUL ZINKEN/dpa (Photo by Paul Zinken / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: Paul Zinken / AFP

Pedig több helyi rajongója is megpróbálta rávenni a közösségi oldalakon, hogy halassza el a koncertet. Ez nemcsak a nem megfelelő időzítés miatt lett volna illendő, de amiatt is, mert a buli jelentős rendőri és egészségügyi erőket köt le, amelyeket máshol is lehet hasznosítani. Arról nem is beszélve, hogy a koncertre érkezők az autóikkal megterhelik az utakat, nehezítve ezzel a katasztrófaelhárítók közlekedését – írja a Guardian

Sokan a kialakult helyzetben botrányosnak tartották a döntést és érzéketlennek nevezték Springsteent. A ferrarai koncertre előzetesen ötvenezer jegyet adtak el, hogy pontosan hányan mentek el végül, azt nem tudni. A beszámolók szerint a felázott talajon, bokáig érő sárban hallgatták a zenéket a rajongók.