Lebontották az X (a Twitter új neve) San Franciscó-i székházának a tetejéről a múlt hét pénteken odatelepített, hatalmas fehér X logót. Ahogy arról a Világgazdaság hétfőn beszámolt, a nagy világító cégér hatalmas felháborodást keltett a városban, mivel olyan erős fénnyel világított, hogy a környéken lakóknak megkeserítette az életét.

Twitter X sign is being installed at the Twitter HeadquartersSAN FRANCISCO, CA - JULY 28: The ''X'' sign is being installed on the top of building of Twitter Headquarters in San Francisco, California, United States on July 28, 2023. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: AFP

A San Franciscó-i Építésfelügyeleti Hatóság szóvivője elmondta, hogy a sorozatos bejelentések után, hétfőn lebontották az X logót az épület tetejéről – írta meg a CNN. A hét végén a hatóság szabálysértés miatt tartott vizsgálatot a székházban, mivel az X nem kért engedélyt a vibráló logó telepítésére. A szabályok szerint a város hozzájárulása kell ahhoz, hogy egy épület tetejére olyan táblát, logót vagy reklámot telepítsenek, amely éjszaka is folyamatosan világít.

hatalmas X logója kiégeti San Francisco lakosainak az agyát

Felborzolta a felhasználók kedélyeit Elon Musk, amikor a Twitter jól bejáratott nevét egy tollvonással X-re változtatta. Természetesen az új névvel a közösségimédia-platform az ismerős kék madarától is megvált, a helyét ugyancsak egy X vette át. Az új dizájnt vélhetően hamar megszokjuk, de San Francisco lakói számára az X egy rémálommal ér fel. A helyi székház tetejére Musk felszereltetett egy hatalmas, fehéren vibráló és villogó X logót, amelynek olyan erős a fénye, hogy a helyieknek kiég tőle az agyuk.

A hét végén 24 bejelentés érkezett az Építésfelügyeleti és Városrendezési Osztályhoz az X logó miatt. A legtöbben a cégér erős fényjátéka miatt fordultak a hatósághoz

– mondta a szóvivő, Patrick Hannan. Hozzátette, hogy hétfőn a hatóság felügyelete mellett bontották le az X-et a székház tetejéről. Azt is elmondta, hogy a cég még kaphat engedélyt a cégér telepítésére, de ehhez át kell tervezniük az építményt, mivel az az erős fényjáték, amellyel a korábbi vibrált, ellehetetleníti a helyi lakosok életét.

Az is kiderült, hogy 

a hatóság bírságot szabott ki az X-re az engedély nélküli építmény miatt.

A CNN megkereste az X-et is az üggyel kapcsolatban, de a cég nem reagált a kérdésekre.