Jimmy Buffett, a Margaritaville és több tucat másik rockdal énekese és dalszerzője 76 éves korában elhunyt – derül ki a honlapján és a közösségi média csatornáin közzétett közleményből.

Jimmy békésen elhunyt szeptember 1-jén, családjával, barátaival, zenéjével és kutyáival körülvéve. Olyan volt az élete, mint egy utolsó leheletig énekelt dal, és nagyon sokaknak fog hiányozni

– írták a posztban, amelyben egy hajón készült képet tettek közzé a zenészről. 

Buffett halálának okát nem hozták nyilvánosságra. A CBS megemlékezése szerint Buffettnek csak egyetlen popslágere volt, a Margaritaville, de a rajongók generációinak köszönhetően Buffett az egyik legvagyonosabb és egyik legsikeresebb előadó volt az Egyesült Államokban. A zenész a felesége mellett két lányát és a fiát hagyta maga után. 

Buffett évtizedeket turnézott a Margaritaville sikere után, üdülő- és étteremláncának megnyitásában, valamint életmódmárka elindításában is kamatoztatni tudta a nevét. A Forbes szerint Buffett nettó vagyona meghaladta az egymilliárd dollárt, és koncertjei állítólag több mint egymillió dollárt hoztak fellépésekként.  

 

Címlapkép: Chris Delmas / AFP