Extra

Szalai Vivien: „a számok minket igazolnak!”

Három különböző címlappal, három női médiaszemélyiséggel a borítóján jelent meg a magyar Elle magazin.

Az Elle Magyarország októberi Business különszáma több okból is különleges. Egyrészt mert a médiát, és a mögötte álló sikeres magyar nőket mutatják be, másrészt azért, mert a hitelesség jegyében az online média, a kereskedelmi tévézés, illetve a reklámipar riválisainak egyaránt felültet biztosítottak. 

A hármas címlapot a legklasszikusabb médiaműfaj, a hír ihlette, erről a területről választották Szalai Vivient, Erős Antóniát és Szabados Ágit. 

Ajkai Dávid/Elle
Szalay Vivien
A magazin címlapja Szalai Viviennel, a TV2 hírigazgatójával. Fotó: Ajkai Dávid/Elle

Szalai Vivien a legnépszerűbb hírműsort, a Tényeket felügyeli a TV2 hírigazgatói pozíciójában, Erős Antónia a konkurens RTL Klub Híradójának műsorvezetője, Szabados Ági pedig maga mögött hagyta a newsroomot, hogy egy új területre és platformra lépjen, könyvesbolt-tulajdonos lett, aki az olvasás népszerűsítéséért dolgozik.

Szalai Vivien a vele készült címlapinterjúban – a gyerekkora és a házassága mellett – arról is beszél, hogy a mai napig leírhatatlan ambíció fűti. 

Tény, hogy nekem a főszerkesztés volt a mindenem.

„Amikor megkerestek a TV2-től, akkor nagyon sokat gondolkodtam rajta. Arra jutottam, hogy a Storynál (korábban a Story magazin főszerkesztője volt) már elértem azt, amit szerettem volna, és azt is éreztem, hogy ha most nemet mondok erre a lehetőségre, akkor utána bánni fogom. Ennek már hét éve, az eredmények pedig szerencsére nagyon jók.”

Szalay Vivien
Szalai már egészen korán érezte, hogy nagy karriert szeretne befutni, mégsem karrieristának mondaná magát, inkább céltudatosnak és ambiciózusnak.

Hozzátette:

„Anyagot vágni nem tudtam, amikor idekerültem, 

ahhoz viszont értettem, milyen struktúrát kell felállítani, hogyan kövessék egymást a hírek, vagy milyen hosszú riportokat kell csinálni ahhoz, hogy a tömegek ízlését kiszolgáljuk.

Milyen szövegkörnyezetben, milyen hangulattal, a bulvár milyen eszközeivel tudunk eljutni nézők tömegeihez. A nézettség is azt igazolja, hogy ezt jól csinálom.”

 

elle címlapinterjú TV2 Szalai Vivien mozaik
Kapcsolódó cikkek