Extra

Megjelent a várva várt GTA VI első előzetese – video

A most megjelent GTA VI előzeteséből tavaly több mint 90 felvétel került fel az internetre, miután egy 17 éves hekker feltörte a Rockstar szervereit.

A Rockstar bejelentette, hogy a Grand Theft Auto (GTA) VI első előzetesét december 5-én teszik közzé. A The Verge cikke szerint egy kiszivárogtatás kényszerítette a céget arra, hogy a tervezettnél több mint fél nappal korábban adják ki a játék trailerjét. A korábbi szivárogtatásokból kiderült, hogy a GTA visszahozza a sorozatot Vice Citybe és egy új főszereplőt is kap a népszerű játék.

Video Games Brands Photo Illustrations
Fotó: NurPhoto via AFP

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy tavaly egy hekker betört a stúdió rendszereibe és anyagokat szivárogtatott ki a fejlesztői buildből. Ez 90 másodpercnyi játékmenetet tartalmazott, amiben a két játszható főszereplő egyikét, egy Lucia nevű női karaktert mutatja, amint kirabol egy boltot. Egy másik videóban az egyik karakter a Vice City metrójával utazott, ami arra utal, hogy a történet a Rockstar Games által kitalált, Miamiról mintázott városban játszódik. 

A Grand Theft Auto az egyik legismertebb és legsikeresebb franchise, a GTA előző része pedig a Minecraft után minden idők második legtöbb számban értékesített videójátéka volt tavaly.

A Grand Theft Auto hatodik részére már évek óta vártak, így a mostani megjelenése alaposan megdobhatja a konzolok és számítógépek értékesítését, mellesleg a fejlesztők is több milliárd dollárt kaszálhatnak.  

Az előzetes szerint a népszerű játék legújabb része 2025-ben fog megjelenni, a Rockstar pedig megerősítette, hogy a GTA első körben csak PS5-re és Xbox Series S/X-re érkezik. A GTA V idén volt 10 éves, 2013-as megjelenése óta több mint 185 millió példányt adtak el belőle. 

 

GTA VI Grand Theft Auto video videójáték
Kapcsolódó cikkek