Érdekes helyzet alakult ki Los Angelesben: egy aktivista arra kötelezte a város tisztviselőit, hogy járjanak utána, vissza lehet-e vonni Donald Trump volt amerikai elnök csillagát a hollywoodi hírességek sétányán. A kérdés és a helyzet teljesen egyedülálló, ugyanis

soha egy csillagot nem vontak vissza vagy töröltek el a sétányon.

Hollywood Exteriors And Landmarks - 2021
A volt amerikai elnök csillagát többször is megrongálták az elmúlt években.
Fotó: GettyImages

A Hollywoodban található sétány több mint 2700 csillag található, melyek híres színészek, televíziós, rádiós és más médiaszereplők elismerését szimbolizálják. A sétány történelmében még soha nem fordult elő, hogy egy csillagot eltávolítottak volna, bárkiről is legyen szó – írja a The Los Angeles Times. Egy hollywoodi lakos, 

Andrew Rudick az elmúlt három évben több kérést is nyújtott be a Los Angeles megyei felsőbíróságon, valamint többször is felszólalt a városházán annak érdekében, hogy eltávolítsák Donald Trump csillagát.

Rudick szerint Trump csillaga a sétányon azt az üzenetet közvetíti az arra járó több millió embernek, hogy Los Angeles támogatja a férfit, aki „puccsot kísérelt meg az Egyesült Államok ellen”. Bár a városi tanács több tagja azt nyilatkozta, hogy nem támogatják a volt elnököt, és szeretnék, ha a csillagát eltávolítanák, senki sem tudja pontosan, hogyan valósítsák meg ezt. Számos, különböző szintű joghatósággal rendelkező csoport vesz részt a hírességek sétányának működtetésében, köztük a városi tanács, a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara és a Hollywood Historic Trust. 

Utóbbi szerint a csillagot többször megrongálták és összetörték: 

2016 óta több mint 20 ezer dollárba került a javítás.

Egy utcai művész 2021-ben börtönrácsokat helyezett a csillagra, 2023-ban pedig egy WC-t, fürdőkádat és egy halom hamis dokumentumot hozott a csillag helyére a Mar-a-Lago titkosított dokumentumok ügyére hivatkozva. Rudick úgy véli, hogy a csillag eltávolításának joga a városi tanácsé, mivel ők mondják ki a a végső szót az új csillagok jóváhagyásában is, de a városi tanács tagjai nem tudták megerősíteni ezt a feltevést.