BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas földrengés volt Japánban, ötméteres cunamit várnak

Japánt hétfőn 7,6-es erősségű földrengés rázta meg, a földmozgás után cunamiriadót adtak ki a tengerpart mentén fekvő részeken, van, ahol öt méter magas hullámok is várhatók.

Nagy erejű, 7,6-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn Japán középső részét – jelentette az NHK közszolgálati televízió.

Fotó: AFP

A Japán Meteorológiai Hivatal az Isikava prefektúrában található Noto-félszigeten történt földmozgás után cunamiriadót adott ki a tengerpart mentén fekvő Isikava, Niigata és Tojama prefektúrákra. A hatóságok felszólították az érintett területek lakosait, hogy meneküljenek magasabban fekvő vidékekre.

A meteorológiai hivatal szerint akár öt méter magas hullámok is elérhetik a Noto-félszigetet.

Az NHK jelentése szerint egy méternél magasabb hullámok csaptak le az Isikava prefektúrabeli Vadzsima város partjaira.

A Kansai Electric áramszolgálató szerint nincsenek rendellenességek a földrengés térségben működő atomerőműveknél.

A Japánt 2011. március 11-én sújtó földrengés és szökőár következtében közel 20 ezer ember halt meg, városok pusztultak el, és nukleáris összeomlás következett be Fukusimában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.