BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elindult az idei Pride a magyar fővárosban

Idén huszonkilencedik alkalommal indult el itthon a Pride felvonulás. Sokan érkeztek külföldről is az eseményre, a szervezők folyamatosan ellenőrzik a felvonulásra érkezőket.

Szombaton elstartolt Budapesten a Pride felvonulás, emiatt a közlekedés sok helyen leáll vagy lelassul. Idén huszonkilencedik alkalommal indult el a felvonulás, amelyet a Szivárvány Misszió Alapítvány szervezett. Az Index cikke szerint David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is részt vesz a felvonuláson, aki a kollegáival érkezett, a rendezvényen megjelent Karácsony Gergely főpolgármester is.

28th Budapest Pride March
Fotó: NurPhoto / AFP

A Budapest Pride miatt szombaton közlekedési változások léptek életbe a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A  felvonulás a Podmaniczky utcából indul várhatóan 14 órától a Teréz körút közeléből, és a Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út-Oktogon-Andrássy út-Dózsa György út-Hősök tere útvonalon éri el 17 óra körül a Városligetet. A rendezvény útvonalát lezárják a közúti forgalom elől, a közösségi közlekedési járatok módosítva közlekednek. 

Szombaton lezárták a Podmaniczky utcát a Teréz körút és a Bajcsy-Zsilinszky út között várhatóan 11:30 és 15:30 között, a Bajcsy-Zsilinszky utat várhatóan 14:45 és 15:45 között, az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között várhatóan 15:15 és 16:15 között, az Oktogont várhatóan 16:00 és 16:30 között, az Andrássy utat a Hősök tere és az Oktogon közötti szakaszon 16:00 és 17:00 között, illetve a Dózsa György utat a Hősök terénél 16:30 és 17:30 között.  A változások érintik többek között 9-es és a 72-es autóbuszokat, a 70-es és a 78-as trolibuszokat, és a 4-es és a 6-os villamosok közlekedését is – ismertette a BKK. 

A HírTV a helyszínről jelentkezett be:  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.