BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kifütyülték a németek Rod Stewartot, mert nyíltan támogatta Ukrajnát – videó

A 79 éves brit énekes Lipcsében lépett fel, ám amikor a koncerten Ukrajna támogatásáról beszélt volna, a közönség kifütyülte. Rod Stewart már többször felszólalt Oroszország támadásai ellen, a német közönséget viszont nem érdekelte a véleménye.

A német közönségnek nem tetszett, amikor Rod Stewart koncertjén szót emelt Oroszország Ukrajna elleni támadásai ellen és még egy Volodimir Zelenszkijjel készült közös képét is megmutatta. A 79 éves énekes pénteken a lipcsei Quarterback Immobilien Arénában lépett fel, közönsége pedig nem értékelte, hogy felhívta a figyelmet az orosz–ukrán háborúra. 

Rod Stewart
Kifütyülték a németek Rod Stewartot, mert nyíltan támogatta Ukrajnát / Fotó: mpi04 / MediaPunch

Mielőtt előadta volna 1991-es Rhythm of My Heart című slágerét – amelyet háborús dalnak nevez, és a legutóbbi előadásokon Kijevnek szentelte – az ukrán zászlót Sir Rod mögé vetítették a képernyőre. Ezután a Zelenszkijjel készült képeit mutatták, ami hangos hőbörgést, kiáltozást és füttyszókat váltott ki a tömegből – írja a Sky News.

Több felvétel is felkerült a közösségi médiában, melyeken látszik, hogy a közönség rögtön kifejezte nemtetszését, amint meglátták az ukrán zászlót.

Az énekes 2022 óta rendszeresen elítéli Oroszországot, és nemrégiben Vlagyimir Putyint sem illette szép szavakkal a Sky Newsnak adott interjújában. „A végsőkig támogatnunk kell Ukrajnát” – mondta februári interjújában, amiben azt is felfedte, hogy egy héttagú ukrán menekült családnak bérelt és bútorozott be egy otthont. 

Nemrég Madonna is kifejezte véleményét a háborúról: Ahol konfliktus van, a gyerekek szenvednek… Ukrajna, Palesztina, Izrael, Jemen, Szíria, Nigéria, Kongó, Malawi… A lista folytatódik és folytatódik – írja az Istagramon az énekesnő. A világsztár így folytatja: „lehet, hogy nem sok mindenben értünk egyet, de imádkozom, hogy abban mindannyian egyetértsünk, hogy a gyermekeinket meg kell védeni”.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.