Debrecenben 20 ezer négyzetméteres raktárkomplexumot fejleszt a Waberer’s csoport, miután lezárta az ehhez szükséges telek megvásárlását. Az új logisztikai központ 2025-re készülhet el, így a Waberer’s stratégiai céljainak megfelelően folytatja országos lefedettségű logisztikai központjainak fejlesztését. 

autopalya waberer's (1)20220527 Magyarország
Autópálya illusztráció
fotó: Darnay Katalin DK
Szabad Föld20220527 MagyarországAutópálya illusztrációfotó: Darnay Katalin DKSzabad Föld
Fotó: Darnay Katalin

 A telek megvásárlását, illetve a raktár felépítését a Waberer’s az önerő mellett hitelfelvételből, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium által nyújtandó támogatásból tervezi finanszírozni. A beruházás támogatására a Waberer’s Csoport jogi kötőerővel nem rendelkező ajánlattal rendelkezik, mely a Kormány jóváhagyó döntése és a szerződéses feltételek teljesítése esetén lesz lehívható.
A raktárkomplexum a tervek szerint a Debrecen környékén épülő autóipari nagyberuházások, valamint a kapcsolódó beszállító cégek logisztikai  igényeit elégítheti ki, amellett, hogy a Waberer’s meglévő ügyfeleit magas minőségű szolgáltatással és nagyobb hatékonysággal lesz képes kiszolgálni a kelet-magyarországi régióban.