Bár alapvetően megbízható megoldást kínálnak a számunkra, ez nem azt jelenti, hogy soha nem lehet probléma velük, és életünk végéig tökéletesen, hiba nélkül fognak működni. Szerencsére kaphatunk szakértői segítséget, amikor időszerűvé válik a műanyag nyílászárók szervizelése, így nem kell együtt élnünk a felmerülő problémákkal. Lássuk, hogy mik lehetnek ezek!

Kattog, akad az ablak

Az egyik leggyakoribb hiba, ami elő szokott fordulni a műanyag ajtóknál, ablakoknál az a kattogás. Ez nem csak azért gond, mert a nyílászárók által kiadott hang zavaró, hanem azért is, mert azt jelzi, hogy az alkatrészek, egészen pontosan a vasalatelemek egymáshoz érnek, és ez az ütközés adja ki a zajt.

PR cikk kép
Fotó: ablakdoktor.hu

Már akkor is aktuálissá válik a műanyag nyílászárók szervizelése, ha minimális mértékű akadást érzünk rajtuk, ha ugyanis véletlenül túlerőltetjük őket, akkor előfordulhat, hogy eltörnek az alkatrészek. A megoldás tehát az, hogy időben szakemberhez fordulunk.

A bukó-nyíló ablakot nem tudjuk bukóra állítani

Szintén gyakori probléma szokott lenni, hogy az ablakunkat, ami bukó-, illetve nyíló állapotba is állítható, valamiért nem tudjuk bukóra rakni. Erről a funkcióról az úgynevezett bukó olló vasalatelem gondoskodik. Ha eleve rosszul volt beállítva, vagy időközben valamiért elállítódott, akkor az ablakot nehezen vagy egyáltalán nem lehet bukó állapotra állítani. Ilyenkor pedig tovább rontjuk a helyzetet azzal, hogy a nyílászárót elkezdjük erőltetni. Sokkal többet ér, ha inkább szólunk egy szakértőnek, akinek a szolgáltatásai között a műanyag nyílászárók szervizelése is szerepel.

Huzatos az ablak

Könnyen előfordulhat az is, hogy bizonyos helyeken huzatosnak érezzük a nyílászárókat, ami szintén egy olyan hiba, amit mielőbb ki kell javítani. Elvégre, ha ez nem történik meg, akkor az ablakaink nem fognak megfelelően szigetelni. Ha egy hozzáértő személyre bízzuk a szervizelést, akkor egy egyszerű beállítással könnyen orvosolható a probléma.

Látható tehát, hogy előfordulhatnak olyan meghibásodások, amiknek a kijavításához szükségünk van egy hozzáértő szakember közreműködésére. Ilyen esetben olyan mesterembert kell keresnünk, akinek a műanyag nyílászárók szervizelése a fő tevékenyégi köre.