BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hagyományos és új képzések az ország legfiatalabb egyetemén (X)

9 + 4 szakirányú továbbképzés indul ősztől a Tokaj-Hegyalja Egyetemen. JELENTKEZÉS: Augusztus 31-ig!

A Tokaj-Hegyalja Egyetem a 2023/24-es tanévében is meghirdeti szakirányú továbbképzéseit. Az új és hagyományos szakok közötti kínálatban kilenc magyar és négy angol nyelvű képzés szerepel. A 2-3-4 féléves levelező oktatást versenyképes árakon szervezi az egyetem.

Az őszi szemeszterben induló képzéseink:

Sommelier és borturisztikai szakember

A THE egyik legnépszerűbb szakirányú továbbképzése a sommelier-képzés, amelyen gasztronómiában jártas szakembert képzünk, akik ismereteket szereznek a

 • bormarketing,
 • turisztikai ismeretek és regionális menedzsment,
 • kóstolástechnika,
 • étel-ital párosítások, étlapkialakítás terén

Örökségturizmus

A képzés lehetőséget biztosít a szakot elvégzők számára, hogy az örökségturisztikai helyszínek (várak, kastélyok, múzeumok, egyházi helyszínek, látogatóközpontok, világörökségi és természeti, szellemi örökségek) életébe, működtetésébe betekintést nyerjenek, e területeken dolgozzanak.

Mit nyújt a képzésünk?

 • Kulturális fesztiválok menedzselése
 • Betekintés múzeumok, látogatóközpontok és szellemi örökségek életébe
 • Pénzügyi és számviteli ismeretek
 • Társadalomtudományi és jogi ismeretek
PR cikk kép
Fotó: Tokaj-Hegyalja Egyetem

Kulturális menedzser

Kulturális szakemberek számára olyan kultúra-gazdaságtani, vállalkozási, marketing-, vezetési és szervezési ismereteket kínál, amelyek kiválóan hasznosíthatók a kultúra értékeinek közvetítése, a kulturális alkotások, programok és intézmények menedzselése terén; a kulturális vezetés gazdaságilag és jogilag megalapozott döntéseinek meghozatala során.

Mit nyújt a képzésünk?

 • Kulturális fesztiválok menedzselése
 • Betekintés múzeumok, látogatóközpontok és szellemi örökségek életébe
 • Pénzügyi és számviteli ismeretek
 • Társadalomtudományi és jogi ismeretek

Boranalitikai szaktanácsadó

A borászatok munkavégzési metódusában egyre nagyobb szerepet kap a must, a bor kémiai összetételének naprakész ismerete, a folyamatosan változó borkomponensek megismerése és nyomon követése. Szükség van olyan szakemberekre, akik tudják használni, üzemeltetni ezeket a boranalizáló készülékeket, a mért értékek összefüggéseit felismerik, megértik, és hasznos tanácsokkal szolgálnak a gyakorlati borászati műveletek elvégzéséhez.

PR cikk kép
Fotó: Tokaj-Hegyalja Egyetem

Pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak ajánljuk!

Alkalmazott bábjáték

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik:

 • a gyakorlati tudásuk mellé színháztörténeti és színházesztétikai ismereteket és dramaturgiai tapasztalatokat is megszereznek;
 • megismerkednek a bábszínjátszás elméletével is, ugyanakkor a bábmozgatási készségük is fejleszthető;
 • jártassá válnak a bábkészítés módozataiban és a játéktér kialakításához szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekben;
 • az elméleti ismeretek mellé bábmozgatási stílusokat és műfajokat, valamint gyakorlati alkalmazási lehetőségeket sajátítanak el.

Drámapedagógia

Olyan szakemberek képzése, akik nevelési-oktatási, illetve közművelődési intézményekben képesek a dráma (drámajáték) és a színház eszközeivel nevelni és oktatni a különböző korú, nemű, képességű tanítványaikat, képesek a „dráma és tánc”, illetve „dráma- és színházismeret” tantárgyak önálló stúdiumként és integrált formában (irodalom, történelem, hittan, nyelvoktatás, osztályfőnöki óra) való színvonalas oktatására.

Gyakorlatvezető mentorpedagógus

A mentori munkára való tudatos felkészülés eredményeképpen a gyakorlatvezető mentorpedagógus – a pedagógusképző intézmény megbízásával és elvi útmutatásai szerint – a hallgatók közoktatási intézményben történő egyéni gyakorlatának szakvezetői feladatait, a már diplomát szerzett gyakornokok körében az iskolavezetés megbízásából a pályakezdő pedagógusok szakmai szocializációját támogató feladatokat láthatja el.

PR cikk kép
Fotó: Tokaj-Hegyalja Egyetem

Gyakorlatvezető mentortanár

A mentori munkára való tudatos felkészülés eredményeképpen a gyakorlatvezető mentortanár a hallgatók közoktatási intézményben történő egyéni gyakorlatának szakvezetői feladata a már diplomát szerzett gyakornokok körében az iskolavezetés megbízásából a pályakezdő pedagógusok szakmai szocializációját támogató feladatokat láthatja el.

Közoktatási vezető

A képzés célja: felkészítést nyújtani a közoktatás különböző szintű vezető munkaköreiben dolgozók számára feladatuk szakszerű ellátásához (ilyenek: az iskolák, nevelési intézmények igazgatói, igazgatóhelyettesei, szakmai munkaközösség-vezetői, a szaktanácsadók, szakértők, a szakképzés, tovább- és átképzési intézmények vezető munkatársai), valamint a pedagógus-szakvizsga letételéhez.

PR cikk kép
Fotó: Tokaj-Hegyalja Egyetem

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.