A képviselők megszavazták az MSZP-s Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűlés csütörtöki ülésén. Zugló országgyűlési képviselőjének mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte, befolyással üzérkedés bűntettének és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A Magyar Nemzet emlékeztet: a gyanú alapját Fuzik Zsoltnak, a zuglói fizetős parkolási rendszer üzemetetésével megbízott cég, a SIS Parking Kft. egy befolyásos munkatársának vallomása szolgáltatta. Fuzik a nyomozóknak elmondta, hogy Tóth Csaba és a szintén meggyanúsított Horváth Csaba 2016-ban a Zuglóban a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amellyel túlárazott vállalkozói díjban állapodtak meg, és a nyereség felére igényt tartottak.

Az ügyészség szerint a bevételből Tóth Csaba saját maga és Horváth Csaba részére 31 millió forintot kért és vett át, ezenfelül Tóth Csaba havonta 10-15 millió forintot, összesen legalább 250 millió forint készpénzt kaphatott.

 

A Magyar Nemzet azt írja, a fiktív számlákat kibocsátó cég botrányába akár Baja Ferenc és Molnár Zsolt MSZP-s politikusok is belebukhatnak, ugyanis a gyanú szerint Baja harminc-, Molnár pedig negyvenmillió forintot vett át egy BKV-s közbeszerzés nyomán.

Mind a négy politikus tagadta a bűncselekmények elkövetését.