Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás miatt forgalomkorlátozásokra kell készülni szombaton – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A felvonulás a tervek szerint szombaton 15 órakor indul a Városligetből, majd a Damjanich utca–Rottenbiller utca–Rákóczi út–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Attila út–Apród utca–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–alagút–Alagút utca–Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Március 15. tér–pesti alsó rakpart–Népfürdő utca–Árpád hídi felhajtó–Árpád híd–Margitsziget központi út útvonalon ér a margitszigeti Nagyrétre.

A felvonulás ideje alatt a keresztirányú gépjárműforgalmat átengedik, de a hosszirányú forgalmat részlegesen vagy teljesen korlátozzák. A vonulás idején, várhatóan 15 és 17 óra között az Erzsébet híd, illetve a Rákóczi út–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út nyomvonalon hosszabb időre korlátozzák a forgalmat.

Fotó: Mohai Balázs / MTI

A Rákóczi úton közlekedő 5-ös, 7-es, 8E, 110-es, 112-es és 133E autóbuszok két szakaszon, a budai végállomásaik és a Szent Gellért tér, Rudas gyógyfürdő, Móricz Zsigmond körtér, illetve a pesti végállomásaik és a Keleti pályaudvar között megosztva közlekednek. A 7E autóbusz csak Újpalota és Keleti pályaudvar között közlekedik. A Keleti pályaudvar és a Szent Gellért tér között a BKK a sűrűbben közlekedő M4-es metró, a belváros felé az M2-es metró igénybevételét javasolja. A 105-ös és a 178-as buszok két szakaszon, a Gyöngyösi utca és a Széchenyi István tér, illetve a Déli pályaudvar és a budai végállomásaik között járnak. A 16-os busz nem jár, a Várnegyed a Széll Kálmán tér felől a 16A busszal érhető el – áll a közleményben.