Csütörtökön a többórás napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja, csapadék már nem alakul ki. Élénk lesz az északnyugati, majd nyugati szél. 23 és 29 fok közötti értékekre számíthatunk délután.

Pénteken eleinte napos, gomolyfelhős, száraz időre számíthatunk. Estétől aztán nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. Még meleg lesz: délután 25-30 fok valószínű.

Szombaton erősen felhős, délen borult lesz az ég. A legtöbb napsütés az északi területeken lesz. A déli tájakon szórványosan lehet eső, záporeső. Az északnyugati szél élénk lesz. 13 és 23 fok között változik a hőmérséklet csúcsértéke.

Vasárnap marad a borongós időjárás. Eső, zápor főleg a déli, és a középső tájakon fordul elő. 14 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk. A szél északkeletire fordul és élénk marad.

Hétfőn estig maradhat az erősen felhős, borús idő. A északi és a nyugati tájakon alakulhat ki eső, zápor. Estétől csökken a felhőzet. 17 és 24 fok között alakul a maximum.

Keddtől egyre több napsütésre, és fokozatos, erős felmelegedésre van kilátás. Június első napjai igazi kánikulát hozhatnak.