Az új kihelyezések összege csaknem 16 százalékkal nőtt az első három hónapban az előző év azonos időszakához képest. Az autófinanszírozásban 26 százalékkal emelkedett, a nagyhaszonjárműveknél és a gépek, berendezések területén pedig több mint duplájára nőtt az új kihelyezések értéke. A közel 16 százalékos növekedéssel a CIB Lízing jelentősen túlszárnyalta a teljes lízingpiac teljesítményét: a rendelkezésre álló adatok szerint az első negyedévben a teljes ágazatot tekintve 0,2 százalékkal csökkent a mutató.

Az első negyedév dinamikus növekedése azért különösen biztató a CIB Lízing szempontjából, mert már a 2021-es évünk is sikeresnek bizonyult. A múlt év utolsó negyedében az autófinanszírozásban 15 százalékos, a nagyhaszonjárműveknél 330 százalékos, a géplízingnél pedig 113 százalékos bővülést értünk el a megelőző év azonos időszakához mérten, a finanszírozott összeget tekintve. Vagyis nem egyszeri fellángolásról van szó

– nyilatkozott Fekete Csaba, a CIB Lízing vezérigazgatója. A piaci átlagot jelentősen túlszárnyaló teljesítmény nyomán a CIB Lízing piaci részesedése is érezhetően nőtt több területen, így például az autó- és haszonjármű-finanszírozásban, illetve a gépek, berendezések szegmensében.

A CIB Lízing portfóliómérete a megelőző évhez viszonyítva majdnem 5 százalékkal nőtt, az elszámolt értékvesztés összege pedig bő 32 százalékkal maradt el a 2020-astól. A vezérigazgató szerint a kilátások is biztatók a csoport szempontjából, miután folyamatos az utánpótlás az új ügyleteknél. „A magyar lízingpiac stagnálása ellenére 2022 végére a CIB Lízing új kihelyezési volumene több mint 20 százalékkal emelkedhet 2021-hez képest, megerősítve a csoport stratégiai piaci részesedését a lízingpiac valamennyi szegmensében” – tette hozzá Fekete Csaba.