Többségi tulajdont szerzett egy nemzetközi piacon jelenlévő szoftverfejlesztő társaságban, a Family Finances Kft.-ben (ff.next) a Gloster – közölte a tőzsdei infokommunikációs cég csütörtökön.

Az akvizíciónak köszönhetően egy gyorsan növekvő, fintech-fejlesztésekben tapasztalt, szakmailag magas színvonalú, innovatív 25 fős fiatal csapattal erősödik a cégcsoport. Az akvizícióval a Gloster célja, hogy az ff.next speciális tudását és fejlesztési kapacitásait felhasználva még inkább támogatni tudja  a nemzetközi növekedést.

Gloster The concept of cloud computing and security in the global network, cloud technology business. Modern digital technologies
Fotó: Shutterstock


 Az ff.next ügyvezetését továbbra is Muck Iván látja el. A kft. egy fintech-design és -fejlesztő cég, amely több mint tíz pénzintézet és húsz fintech-vállalat számára tervezett és implementált designvezérelt digitális pénzügyi megoldásokat Szingapúrtól, a németül beszélő DACH-régión át, Ausztráliától a Közel-Keleten át az Egyesült Királyságig.

A vállalat működésének 5 éve alatt az ff.next csapata többek között dolgozott Közép-Európa 3 vezető pénzintézetének mobilbanki alkalmazásának újratervezésén, mikrobefektetési alkalmazás fejlesztésén. Ügyfelei közé tartozik többek között az Intesa Sanpaolo (a CIB bank olasz tulajdonosa), az OTP Bank, az MKB Bank, és az ismert hazai fintech-cég, a Barion is.