Hétfőn szinte zavartalan, forró napsütésre számíthatunk. Csapadék nem alakul ki. A délies szél is gyenge marad. Országos hőség lesz 32-37 fokos csúcsértékkel. Hőségriasztást adtak ki országszerte.

Kedden a sok napsütést gomolyfelhők zavarják, és főleg az északi tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. 35 fok körüli országos hőség lesz.

2021.07.13. Debrecen Tombol a hőség a debreceni állatkertben is, de gondoskodnak az ott lakók enyhüléséről. fotó: Kiss Annamarie (KA) Hajdú-Bihar Megyei Naplóképen: nílusi víziló
Fotó: KISS ANNAMARIE / Hajdú-Bihar Megyei Napló

Szerdán napos, gomolyfelhős, igazi strandidő lesz. Esetleg a Nyugat-Dunántúlon fordul elő zivatar, zápor. Tovább fokozódik a rekkenő hőség: délen 37-38 fok is lehet! A délkeleti szél néha megélénkül.

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, kevés gomolyfelhő zavarja a forró nyári napsütést. Kicsi az esély csapadékra. 34-35 fokos kánikula várható.

Pénteken eleinte folytatódik a napos, igen meleg idő, kevés gomolyfelhővel. Estétől aztán északnyugat felől heves zivatarok törhetnek ki, melyek a közeledő hidegfrontot jelzik. Forróság várható, délen 39-40 fok sem kizárt.

Szombaton főleg hajnalban fordulnak elő zivatarok, napközben – az erős északnyugati szél hatására – csökken a felhőzet, kisüt a nap. Kissé felfrissül a levegő, de még is marad a kánikula.

Fotó: MTI