Nagyjából az európai részvénypiacok trendvonalát követve, 0,2 százalékkal, 39 331 pontra emelkedett a hét utolsó tőzsdenapján a BUX. A hazai azonnali részvénypiac forgalma éppen csak meghaladta a 6,4 milliárd forintot.

tőzsdenyitás magyar Orange narancs kereskedelmi diagramok trading charts. Stock exchange concept. tőzsde
Fotó: Shutterstock


A blue chipek közül az OTP részvények árfolyama 3,5 milliárd forintos üzletkötési összérték mellett 0,4 százalékkal, 8390 forintra süllyedt, míg a Mol papírjai 0,2 százalékkal, 2912 forintra gyengültek. A másik két vezető papír kurzusa viszont emelkedett, a Richteré nem kevesebb, mint 1,6 százalékkal, 6940 forintra, a Magyar Telekomé pedig 0,6 százalékkal, 322 forintra.

A többi közül ragyogóan szerepelt a CIG Pannónia, hiszen a biztosítótársaság részvényárfolyama közel 4 százalékkal tört feljebb, és 290 forinton búcsúzott a héttől.

Az ötödik legnagyobb forgalmat pénteken viszont nem a CIG, hanem a tőzsdei összefoglalókban talán korábban még meg sem említett UBM, Magyarország egyik legnagyobb takarmányalapanyag-kereskedője, illetve takarmánygyártója érte el. A Standard kategóriájában jegyzett agrárcég részvényeire 31 millió forint értékben kötöttek ügyleteket, miközben a papírok 1,4 százalékkal, 29 000 forintra drágultak.

A forint a tőzsdezárás időpontjáig nagyjából 1 százalékkal értékelődött le az euróval szemben. A közösségi deviza egy egységéért késő délután 400,5 forintot kellett adni.