Az elektromos autókkal felkeresett desztinációk közül Budaörs áll az első helyen – ami talán nem is akkora meglepetés, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy itt található koncentráltan a legtöbb bevásárlóközpont a fővárosi agglomerációban. 

 

A greengózók többsége is bevásárlásainak intézésére veszi igénybe a népszerű szolgáltatást 

 

– aminek egyik legfontosabb oka, hogy számos olyan parkolási zónában hagyhatják ott a bérelt járműveiket, ahol akár csupán öt forintos percdíjért is az övék marad a gépjármű anélkül, hogy azzal a kellemetlen meglepetéssel kellene szembesülniük, hogy valaki más kibérli, amíg ők a bevásárlókosaraikba pakolnak. A budaörsi IKEA–Mömax–Auchan–Decathlon zónát rögvest a soroksári IKEA és Auchan, a Savoya park, majd a biatorbágyi Premier Outlet követi ebben a kategóriában.

Fotó: Keresnyei Vince


Második helyen a fővároshoz közeli természeti és turisztikai látványosságok következnek, a Normafa, a Hármashatár-hegy, valamint Szentendre, amelyek elsősorban a kiránduló és városnéző közösség tagjai számára biztosítanak soha meg nem unható, kedvenc útvonalakat. Ide elsősorban azok a tudatos felhasználók utaznak elektromos autókkal, akiknek már a közlekedés megválasztásánál is fontos érv a környezettudatosság.

A harmadik kategóriát az Aquaworld és a budakalászi Lupa-tó adja, ahová szintén előszeretettel bérlik ki az elektromos autókat a népszerű közösségi autómegosztó szolgáltatótól. 

A teljes lista:

Budaörs – IKEA, Mömax, Auchan, Decathlon
Budapest – Soroksár – IKEA, Auchan
Budapest – Normafa
Budapest – Savoya park
Biatorbágy – Premier Outlet
Budapest – Hármashatár-hegy
Szentendre – Óváros, Dunakorzó
Budaörs – Tesco, XXXLutz, Intersport, Praktiker
Dunakeszi – Auchan, Bauhaus
Budapest – Aquaworld            
Budakalász – Lupa-tó