A Gazdasági Versenyhivatal podcastsorozatot indított, amely rövid, közérthető beszélgetésekben járja körül a versenyjog egy-egy aktuális témakörét. Az új sorozat segítséget jelent a fogyasztók és a vállalkozások számára, mivel első kézből, tapasztalt szakértőktől kínál könnyen befogadható információkat a gazdasági verseny folyamatairól – számolt be róla keddi közleményében a

Többek között olyan témákat dolgoznak fel az adások, hogy miként zajlik egy versenyhatósági rajtaütés, vagy épp a hivatal szakemberei milyen furcsa vagy vicces helyzetekkel találkoztak már helyszíni kutatás közben.

Lesz szó arról is, hogy miért volt szükség a koronavírus-járvány alatt a gyorsított ágazati vizsgálatok bevezetésére, és ezzel az Európában is egyedülálló eszközzel hányszor élt a GVH. A vállalkozások számára érdekes téma lehet, hogy milyen előnyökkel jár a kartellek önkéntes felfedése vagy hogyan lehet csökkenteni a kilátásba helyezett bírság mértékét.

A versenyjog iránt érdeklődők a GVH honlapján, YouTube-csatornáján és a Spotifyon találhatják meg a podcastsorozat adásait.

VG Podcast

Aki szereti a podcastműfajt, és érdeklődik a gazdasági élet eseményei iránt, annak érdemes követnie a Világgazdaság podcastcsatornáját is.