Véget ért az Év Hotele-közönségszavazás ötödik évadának döntője, melyben 28 vidéki szálláshely versenyzett a közönség szavazataiért. A nézők januárban két hétig voksolhattak a top 10-be jutó pályázókra.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szakmai támogatásával és az Interakció Produkció gyártásában készült egyetlen televíziós hotelversenyben 28 szálláshely indult el az ország öt kiemelkedően fontos turisztikai térségéből 2022-ben, hat hónap alatt több mint 137 ezer voks érkezett. A továbbjutó tíz, vagyis a régiós első és második helyezettek 2023 januárjában, a döntőben küzdöttek meg a fődíjért.

Az Év Hotele-közönségszavazás nyertese a nézők szavazatai alapján ismét egy északkelet-magyarországi szálloda lett, ezúttal a sárospataki Hotel Bodrog Wellness & Elix Spa**** superior, amely a döntőben a szavazatok 18 százalékát szerezte meg. A közönségszavazás egyedi tervezésű díját a szálloda igazgatója, Bágyi Péter vette át az RTL-en sugárzott díjátadó műsorban.

Az ezüstérmet a szavazatok 16 százalékát megszerző visegrádi Royal Club Hotel**** superior kapta, a bronzérmet pedig a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel*** szerezte meg a szavazatok 15 százalékával. A műsor végén bejelentették a folytatást is, az Év Hotele-közönségszavazást 2023-ban is megrendezik. A verseny hatodik évadában rengeteg új szálláshely lesz majd látható.