BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Technikai hiba miatt akadozott a kereskedés a New York-i tőzsdén

Több részvény kereskedelmét is leállították egy rövid időre, de időközben orvosolták a problémát.

Technikai problémákkal indult a kereskedés a New York-i Értéktőzsdén kedden, rövid időre több részvény kereskedelmét is fel kellett függeszteni, ám időközben már ismét lehet az összes papírral kereskedni. A tőzsde honlapja szerint vizsgálják az ügyet, és már minden rendszer működőképes.

The New York Stock Exchange
Fotó: Vanessa Carvalho

Egy a Reutersnek nyilatkozó kereskedő szerint az összes megbízását törölte a rendszer a tőzsde nyitásakor, ahelyett, hogy végrehajtotta volna őket. Noha azóta kijavították a hibát, a következmények eltakarítása problémás lehet.

Egy másik kereskedő szerint az érintett részvények óriási mozgáson mentek keresztül, ám miután újraindult a kereskedés, árfolyamuk visszatért a korábbi szintekre. Az érintett részvények között lehetett a Wells Fargo és a Raytheon, a mémrészvények közül pedig az AMC is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.