Legalább 13 gyerek meghalt, amikor egy piknikező társaságot szállító csónak felborult Pakisztán északkeleti részén vasárnap. Egy helyi szeminárium 22 diákja ült a csónakban, amely Khiber tartományban, a turisták által kedvelt Tanda-tavon felborult.

A segítségükre érkezők négy gyereket kimentettek, 13 másik gyerek holttestét kiemelték a vízből, öt gyerek után még kutatnak – közölte Mohammad Favad, a helyi rendőrség szóvivője a dpa német hírügynökséggel. Hozzátette, hogy a halálos áldozatok száma valószínűleg emelkedni fog, mivel az eltűnteket régóta nem találják, a kórházban fekvők állapota pedig súlyos.

A szóvivő elmondta, hogy a tragédia oka egyelőre ismeretlen. Pakisztánban sokan használnak kicsi, fából készült csónakokat emberek és áruk szállítására. Gyakoriak a balesetek, mivel a csónakokból általában hiányoznak a biztonsági felszerelések.

Ez már a második tragédia rövid időn belül az országban: árokba zuhant, majd lángra kapott egy utasokkal teli busz a délnyugat-pakisztáni Baludzsisztánban vasárnap, legalább 40-en meghaltak.